Газорозподільні станції в Україні обладнають сонячними панелями

11:00 18.03.2022

Оператор ГТС України встановить сонячні панелі на газорозподільних станціях для забезпечення резервного живлення.

Про це повідомляє пресслужба ТОВ "Оператор ГТС України".

«Першочергове завдання проєкту — забезпечити газорозподільні стації додатковими джерелами електроенергії, щоб вони могли безперебійно виконувати всі свої функції та забезпечувати газом населення у відповідних регіонах», — йдеться в повідомленні.

Планується, що вдень сонячна панель буде забезпечувати електроенергією вимірювальні комплекси і заряджати акумулятор, а у нічний час комплекс живитиметься від акумулятора. Монтаж та налаштування обладнання будуть здійснювати фахівці ОГТСУ.

“Ми планували реалізацію цього проєкта ще до війни як одну з ініціатив для оптимізації споживання енергетичних ресурсів. Тепер, коли електромережі України потерпають від постійних обстрілів ворога, це необхідність, щоб газорозподільні станції мали автономні варіанти живлення”, - зазначив гендиректор підприємства Сергій Макогон.

Як повідомлялося, Оператор ГТС України забезпечує транспортування газу українським споживачам та компаніям. За добу 16 березня магістральними газогонами було спрямовано 95,1 млн кубометрів газу для потреб України.

Ще на цю тему