Вода в Крим не піде попри підрив дамби загарбниками — Буданов

22:00 12.03.2022

Вода до Криму не може йти сама собою. Це складна система гідротехнічних споруд, що потребує перекачування насосними станціями.

Про це заявив очільник української військової розвідки Кирило Буданов в інтерв'ю Крим.Реалії, коментуючи плани російського керівництва щодо запуску води до Криму Північно-Кримським каналом.

«Ця спроба росії, я думаю, ні для кого не є новиною. Вони спробують подати воду в окупований Крим, оскільки все ж таки чудово розуміють, що всі їхні казки про те, що за ці роки вони вирішили питання з водою – не більш ніж пропагандистський крок. Вони підірвали одну з дамб, частково вода пішла, скажімо так, Північно-Кримським каналом. Але вода просто не може сама йти – це треба розуміти. Це складна система гідротехнічних споруд, що потребує перекачування насосними станціями. Тобто ви зрозуміли, що я маю на увазі. Просто так вода туди не пішла і не піде», – сказав Буданов.

Як повідомлялося, 25 лютого підконтрольний росії очільник окупованого Криму Сергій Аксьонов заявив, що для відновлення подачі води Північно-Кримським каналом на територію Кримського півострова потрібно два тижні.

До цього він же заявив, що Крим готується приймати воду Північно-Кримським каналом.

Ще на цю тему