Україна очікує виключення російських телеканалів з європейських платформ - Ткаченко

09:20 12.03.2022

Україна очікує від ЄС виключення російських телеканалів з європейських платформ мовлення та застосування до них санкцій.

Про це у відеозверненні сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

«Щодня я маю розмову з міністрами та комісарами ЄС. Зокрема ми лобіюємо питання відключення російських пропагандистських каналів від європейської платформи, і натомість заміни їх мовлення українськими телеканалами, які виробляють наші приватні та державні кампанії. Наразі, що ми очікуємо від ЄС,– виключення російських каналів з європейських платформ, негайного застосування тих санкцій, які прийняв наш уряд до всіх телеканалів держави-агресора та всіх "видатних" пропагандистів, припинення всіх рекламних виплат на користь держави-агресора, розірвання рекламної співпраці компаній ЄС з російськими пропагандистськими ресурсами, підтримку трансляції українського об'єднаного телеканалу UA Разом», – сказав Ткаченко.

Міністр додав, що світ не вірить в брехню кремля, і ми маємо цим скористатися.

Він нагадав, що Міністерство культури та інформаційної політики співпрацює з приватним медіабізнесом, аби протидіяти російській дезінформації.

«Ютуб уже заблокував трансляцію кількох російських пропагандистських каналів, Твіттер заблокував можливість реєструвати акаунти в росії. Мета, тобто Фейсбук колишній, обмежила доступ до каналів russiatoday та Sputnik по всьому світу. Також рекламодавці з росії більше не зможуть створювати або показувати рекламу на своїх платформах в Ютубі», – сказав Ткаченко.

Детально про санкції можна переглянути у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

 

Ще на цю тему