У Криму російським військовим обіцяють 200 тисяч рублів на місяць за «виконання спеціальних завдань»

21:40 10.03.2022

Підконтрольний Росії військовий комісаріат Криму розпочав відбір контрактників для «виконання спеціальних військових завдань».

Про це повідомляє «КП-Крым» із посиланням на пункт відбору на військову службу за контрактом.

Згідно з повідомленням, відбір на службу до Збройних сил Росії проводиться з укладанням контракту терміном на пів року. Як уточнили у військовому комісаріаті Криму, заробітна плата контрактників, які виконують «спеціальні завдання», становитиме близько 200 тис. рублів на місяць.

Російська адміністрація Керчі повідомляє, що в Криму «триває набір громадян, які перебувають у запасі, до мобілізаційного людського резерву».

«Особливістю умов контракту є можливість поєднувати основну цивільну роботу з військовими заняттями та зборами. У період таких заходів держава компенсує підприємству, де працює резервіст, розмір його середнього заробітку. Слід звернути увагу, що перебування в мобілізаційному людському резерві, це контрактна система, відповідно до якої передбачені виплати резервістам (на відміну від призову на загальних підставах)», – йдеться у повідомленні адміністрації Керчі.

За останніми даними російської влади Севастополя, у місті поховали чотирьох російських військових, які загинули під час збройного вторгнення Росії в Україну.

Російський глава Криму Сергій Аксьонов публічно не повідомляє про втрати серед кримчан на материковій частині України.

Раніше представництво президента України в АР Крим повідомило, що в Криму лікарні стають повноцінними госпіталями для російських солдатів, які отримали поранення під час війни Росії проти України. За цими даними, на півночі Криму розгорнуто мобільні шпиталі та крематорії.

Війна Росії проти України триває 15-й день. Росія називає це «спеціальною військовою операцією з демілітаризації та денацифікації України».

Після нападу Росії, що розпочався 24 лютого, в Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Країни Заходу запроваджують проти Росії економічні санкції та продовжують надавати Україні зброю.

Генштаб ЗСУ повідомив уранці 10 березня, що в Україні загинуло понад 12 тисяч російських військових. Росія офіційно визнала близько 500 загиблих.

Ще на цю тему