Радіо Свобода оголосило, що припиняє роботу в Росії

16:40 06.03.2022

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (RFE/RL) припиняє роботу свого бюро у Росії.

Про це йдеться в офіційній заяві медіа, опублікованій вранці 6 березня.

Цьому рішенню передували спроби влади закрити ЗМІ. Так, 4 березня Федеральна податкова служба звернулася до суду з вимогою про примусове банкрутство юрособи, яка представляє інтереси медіакорпорації у Росії. На минулому тижні російськомовні проекти RFE/RL, включаючи сайти Російської служби Радіо Свобода, заблокував Роскомнагляд за відмову видалити інформацію про російське військове вторгнення в Україну.

"Підписаний Путіним 4 березня закон про покарання за нібито "хибну інформацію про використання збройних сил" передбачає ув'язнення до 15 років для будь-якого журналіста, який поставить під сумнів офіційне трактування військового вторгнення на території України. Тому наші журналісти розповідатимуть про ці події з-за меж Росії", йдеться у заяві корпорації.

"Це рішення є вимушеним, його причина – атака режиму Путіна на правду. Влада Росії, відчайдушно намагаючись позбавити громадян країни можливості дізнатися правду про розв'язану Кремлем війну проти України, оголошують чесних журналістів зрадниками своєї країни... Одного чудового дня – і він може бути не таким вже далеким – у нас з'явиться можливість знову відкрити корпункт у Росії. Час – на стороні свободи, навіть у путінській Росії", - наголосив президент RFE/RL Джеймі Флай.

Теми:

Ще на цю тему