Військова агресія РФ: МІУ пропонує спрямувати вантажі до портів на Дунаї

16:37 04.03.2022

У зв’язку з закриттям транспортних коридорів у Чорному й Азовському морях через військову агресію Росії, Міністерство інфраструктури запропонувало спрямувати призначені для України вантажі до портів на Дунаї. 

Про це повідомила прес-служба ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ), пише видання Порти України.

У зв’язку з військової агресією Російської Федерації проти України, вкрай важливим стає питання збереження можливості Україною отримувати вантажі, які направляються морським транспортом. Оскільки обробка морських суден практично не можлива у морських портах Чорного та Азовського морів, Міністерство інфраструктури України звертається із пропозицією розглянути можливість направлення вантажів до морських портів Усть-Дунайськ, Ізмаїл та Рені, які працюють у штатному режимі”, — вказала прес-служба.

З перших днів повномасштабного вторгнення, з 24 лютого, флот РФ влучив щонайменше у п’ять цивільних суден у Чорному морі і в Бузькому лимані. Росіяни називають це «антитерористичною операцією».

Крім того, 26 лютого військові кораблі РФ захопили поблизу острова Зміїний в акваторії Чорного моря і доправили до берегів окупованого Криму два торгові судна під українським прапором. Того ж дня стало відомо, що військові кораблі РФ з порушенням міжнародних конвенцій атакували та захопили пошуково-рятувальне судно «Сапфір» КП «Морська пошуково-рятувальна служба» (МПРС) під час виконання гуманітарної місії в районі острова Зміїний.

Кабінет міністрів з 25 лютого на період воєнного стану встановив третій рівень охорони у морських портах.

Україна з 24 лютого закрила морський район у північно-західній частині Чорного моря для відсічі збройній агресії Російської Федерації з морського напрямку.
 

Ще на цю тему