У Керченській протоці та в Босфорі застрягли понад 200 балкерів / Фото

19:42 01.03.2022

У Керченській протоці та на вході до протоки Босфор з Середземного моря станом на ранок вівторка, 1 березня, накопичилися більш ніж 200 суховантажних суден.

Про це свідчать дані аналітичного агентства Argus, пишуть Порти України.

Близько 70 балкерів щільно згруповані у Керченській протоці і за її межами у Чорному морі. Азовське море закрите для комерційних суден, які, ймовірно, будуть охоронятися російськими ВМС, згідно з судностраховкою Gard. Середземноморська сторона протоки Босфор, яка з’єднується з Чорним морем, містить чотири різні групи балкерів, що налічують майже 150 суден, більшість із яких складається з суден розміром до Ultramax, з кількома судами Panamax, Kamsarmax та Capesize”, — ідеться у повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні усі українські порти припинили роботу. Російські порти в Чорному морі продовжують працювати із підвищеним рівнем заходів безпеки.

Ситуація в Босфорі. Фото: marinetraffic.com

Ситуація в Керченській протоці. Фото: marinetraffic.com

У перші дні відкритого вторгнення в Україну Росія влучила щонайменше у три цивільні судна у Чорному морі. Росіяни називають це «антитерористичною операцією»

26 лютого військові кораблі РФ захопили поблизу острова Зміїний в акваторії Чорного моря і доправили до берегів окупованого Криму два торгові судна під українським прапором.

Того ж дня стало відомо, що військові кораблі РФ з порушенням міжнародних конвенцій атакували та захопили пошуково-рятувальне судно «Сапфір» КП «Морська пошуково-рятувальна служба» (МПРС) під час виконання гуманітарної місії в районі острова Зміїний.

Кабінет міністрів з 25 лютого на період воєнного стану встановив третій рівень охорони у морських портах.

Україна з 24 лютого закрила морський район у північно-західній частині Чорного моря для відсічі збройній агресії Російської Федерації з морського напрямку.
 

Ще на цю тему