РАР ініціює виключення ТАСС із Європейського альянсу інформагентств

23:35 26.02.2022

Польське інформаційне агентство РАР ініціює виключення російського державного інформагентства ТАСС зі Європейського альянсу інформаційних агентств (European Alliance of News Agencies, EANA) З такою ініціативою виступив президент РАР Войцєх Сурмач, передає Укрінформ.

“Закликаю керівництво (EANA – ред.) ввести в дію процедуру негайного виключення агентства ТАСС з Європейського альянсу інформаційних агентств. Російське агентство безпрецедентним чином і у грандіозних масштабах поширює неправдиву інформацію на тему агресії Росії в Україні”,- йдеться в листі Сурмача.

Він підкреслив, що не можна дозволити, щоб дезінформація про вторгнення Росії в Україну подавалася як достовірна і правдива інформація.

“Солідарність із нашими друзями і з агентства Укрінформ, й усім українським народом сьогодні є нашим обов’язком. Нехай живе вільна Україна!” - наголосив президент РАР.

Європейський альянс інформаційних агентств заснований у 1956 році й на сьогодні об'єднує понад 30 провідних інформагентств Європи. Україну представляє в Альянсі Укрінформом, який є членом EANA з 1995 року.

Ще на цю тему