Ескалація військових «навчань» в окупованому Криму триває

13:45 20.02.2022

19 лютого територією окупованого Криму, як і в попередні дні продовжувалися масові переміщення бронетехніки, автоцистерн та вантажівок з особистим складом окупантів. 

Зокрема затор з бронетранспортерів агресора зняли місцеві мешканці у сімферопольському районі Фонтани, розташованому на перехресті доріг на Севастополь, Перевальне та Західний Крим, пише Асоціація реінтеграції Криму

У самому Західному Криму тривають масштабні «навчання» агресора. Зокрема, місцеві мешканці повідомляють про приховані у складках місцевості та виритих укриттях гелікоптерів (Чорноморський район, зокрема біля села Медведеве та в інших місцях) та танків і іншої бронетехніки неподалік від пляжів (Сакський район, біля села Молочне). Також на в’їзді в Молочне окупантами влаштоване «контрольно-пропускний пункт» де перевіряють рух транспорту.

Як уже повідомляла Асоціація, цією зимою у військовій частині агресора в Новофедорівці Сакського району були призупинені вже традиційні для агресора зимові навчання палубної авіації. Замість уже традиційних раніше «фігур пілотажу» над жилими домами агресор робить не такі «пафосні» та не такі гучні облети Західного Криму на низьких висотах. Також днями у темний час суток на цю авіабазу могли прибути кілька транспортних літаків збройних сил окупантів.

Вказані заходи можуть бути пов’язаними із так званими «навчаннями» щодо проведення «десантної операції» у Каркінітській затоці Чорного моря, про які вже розповідали BlackSeaNews. Зокрема повідомлялося про вхід у затоку угрупування з шістьох великих десантних кораблів російського військового флоту, разом із сторожовим кораблем «Ладний», ракетним катером «Р-60» та тральщиком «Ковровец».

Асоціація також повідомляла про зосередження засобів десантування на кримській базі окупантів в Новоозерному та про розгортання агресором табору військ у селі Славному біля Каркінітської затоки, напроти Скадовську. Це стало відкритою демонстрацією загроз агресора для материкової України – узбережжя Херсонської області. Сьогодні головний редактор «BlackSeaNews» повідомив про початок «навчальної десантної операції» агресора з очевидним використанням вказаних сил окупантів на кримській стороні Каркінітської затоки, між селами Міжводне та Славне.

Очевидно реагуючи на відповідні загрози від російських загарбників, українські військові оголосили 19 лютого про проведення з 20 лютого до 5 березня тактичних навчань 28-ї бригади у прилеглих до Чорного моря Одесі, Одеському районі та на півдні Миколаївської області.
 

Ще на цю тему