Росія почала надовше затримувати судна на виході з Азовського до Чорного моря

19:40 16.02.2022

Середня тривалість утримання суден з українськими вантажами перед виходом з Азовського моря до Чорного за січень 2022 року суттєво збільшилася і склала 60,6 години на одне судно. 

Про це повідомляє Моніторингова група «Інституту Чорноморських стратегічних досліджень» та редакції BlackSeaNews, пише Андрій Клименко у Фейсбуці

У грудні 2021 цей показник становив 45,5 години, в середньому за 2021 рік - 39,8 години.

Загалом у січні 2022 транзитом через Керченську протоку з Чорного моря в напрямку українських портів Азовського моря – Маріуполя та Бердянська – пройшли 69 суден. При розрахунках тривалості штучного утримування з моменту прибуття до отримання дозволу на прохід Керченською протокою враховані 59 суден. Отже, з 69 суден, що вказані, 21судно мало відношення до країн ЄС за ознакою країни прапора та/або країни реєстрації судновласника. Середня тривалість штучного очікування дозволу на прохід Керченською протокою склала 36,7 години на судно, для суден, що мають відношення до країн ЄС – 35 годин/судно.

Про перешкоди судноплавству в Азовському морі та моніторинг утримання суден в Керченській протоці читайте у матеріалі BlackSeaNews «Перешкоди судноплавству в Азовському морі. Моніторинг утримання суден в Керченській протоці на початку 2022 року».
 

Ще на цю тему