Окупанти переписали дані кримських татар, які прийшли підтримати затриманих під час обшуків / Фото

11:40 10.02.2022

На території підконтрольного Росії Ленінського міського суду Севастополя співробітники російської поліції переписували дані паспортів у слухачів, які прийшли підтримати затриманих у новій справі кримських мусульман. 

Про це повідомляє «Кримська солідарність», пише Крим.Реалії.

Адвокат Еміль Курбедінов показує посвідчення російським поліцейським, Севастополь, 9 лютого 2022 року

Російський поліцейський переписують дані кримського татарина, який прийшов підтримати затриманих під час обшуків, Севастополь, 9 лютого 2022 року

Повідомляється, що біля будівлі Київського районного суду в Сімферополі також почали збиратися люди для того, щоб підтримати затриманих.

Севастополь

У Криму вранці 9 лютого у будинках кримських татар російські силовики провели обшуки, після чого були затримані: Ансар Османов, Аметхан Абдулвапов, Марлен Мустафаєв, Ернест Сейтосманов.

Сімферополь

Родичі кримських татар, яких вранці 9 лютого затримали російські силовики, розповіли, що обшуки почалися з 4 ранку, при цьому мобільного зв'язку та можливості звернутися до адвокатів не було.

Дружина затриманого Ансара Османова Мер'єм стверджує, що російські силовики підкинули книги під час ранкового обшуку.

У «Кримській солідарності» повідомляють, що затримані Ансар Османов, Ернест Сейтосманов і Марлен Мустафаєв – активісти, котрі відвідували судові процеси у «справах кримських мусульман».

ФСБ Росії стверджує, що затримані після обшуків у Криму 9 лютого четверо кримських татар належали до руху «Хізб ут-Тахрір» та здійснювали «антиконституційну діяльність».

Перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар, коментуючи нові обшуки російських силовиків у кримськотатарських активістів, закликала Росію «забратися з Криму» і звільнити всіх громадян України, і звільнити всіх громадян України, яких незаконно утримують.

Прокуратура АРК та Севастополя після проведення затримань та обшуків російськими силовиками у будинках кримських татар відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканності житла).
 

Ще на цю тему