Джемілєв та Чубаров обговорили з європейськими міністрами ситуацію в окупованому Криму

20:40 08.02.2022

У вівторок у Києві на зустрічі лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва та голови Меджлісу Рефата Чубарова з главами МЗС Чехії Яном Ліпавським, Австрії Олександром Шалленбергом і Словаччини Іваном Корчоком обговорювалася ситуація в окупованому Криму.

Про це в Фейсбуці повідомив Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«Під час зустрічі обговорювалися питання, пов'язані з ситуацією в тимчасово окупованому Криму, безправ’ям корінного кримськотатарського народу, посиленням російською окупаційною владою репресій та переслідувань кримських татар і етнічних українців, масовими арештами кримських татар, які виступають з вимогами дотримання прав людини, фабрикацією карних справ та винесенням окупаційними судами фальсифікованих вироків щодо кримських політв'язнів», - поінформував голова Меджлісу.

Крім того, зазначив він, учасники зустрічі обмінялися думками щодо заходів, які можуть стати ефективними відповідями на загрози розширеної військової агресії РФ проти України.

Як підкреслив політик, представники кримськотатарського народу акцентували увагу своїх співрозмовників на важливості актуалізації теми деокупації Криму, як частини процесу відновлення територіальної цілісності України під час усіх переговорів Заходу з Росією.

Зазначається, що у зустрічі, що відбулася в Посольстві Словацької Республіки в Україні, взяли також участь посли Австрії, Словаччини, Чехії та особи, які супроводжували міністрів.
 

Ще на цю тему