У Криму призначили дату підготовчого засідання у «справі Джелала та братів Ахтемових»

08:40 08.02.2022

18 лютого о 10:00 (за місцевим часом) у так званому «Верховному суді Криму» відбудеться перше «попереднє слухання» у «кримінальній справі» стосовно першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла та кримськотатарських активістів Асана та Азіза Ахтемових.

Про це повідомивадвокат Микола Полозов, пише QIRIM. News.

Він нагадав, що проти «фігурантів справи» було застосовано «весь спектр «напрацювань» останніх років».

Зокрема, тортури електрикою, засекречені свідки, закриті судові процеси, навіть з питань запобіжного заходу та безліч інших заходів.

«За версією слідства ФСБ, Наріман Джелялов та брати Ахтемові за завданням спецслужб України вчинили акт диверсії на газопроводі біля с. Перевальне у Криму 23 серпня 2021 року, а також брали участь у незаконному обігу та контрабанді вибухових пристроїв. За цим звинуваченням Наріман Джелялов, Асан Ахтемов і Азіз Ахтемов загрожує до 20 років позбавлення волі. Ніхто з них не визнає провини у цій однозначно сфабрикованій кримінальній справі», - сказав він.

У коментарі виданню адвокат пояснив, що після попереднього слухання відбудеться перше судове засідання щодо справи за участю колегії суддів.
 

Ще на цю тему