У ЄС заявляють про готовність підтримувати Україну в розвитку кіберзахисту

13:40 01.02.2022

Делегація Євросоюзу на чолі з комісаром ЄС із питань сусідства та розширення Олівером Варгеї відвідала Державну службу спеціального зв’язку та захисту інформації та заявила про готовність підтримати Україну в розвитку кіберзахисту.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Держспецзв’язку.

За словами єврокомісара Олівера Варгеї, європейська сторона готова до співпраці в межах проєктів, над якими наразі працює Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації, а також надасть пропозиції щодо їх підтримки після ознайомлення.

«Треба рухатися в цьому напрямі дуже швидко, якщо ви хочете мати конкретні результати. Дякую за те, що ви робите у сфері кіберзахисту», – наголосив представник ЄС.

Як зазначили в Держспецзв’язку, на сьогодні у межах роботи із посилення кіберстійкості України втілюються в життя низка важливих проєктів. Серед них, зокрема, створення Національного центру резервування державних інформаційних ресурсів, а також формування системи захищеного доступу до інтернету.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, йдеться про сайти Міносвіти, МЗС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Міндовкілля, ДСНС та Держказначейства. У Службі безпеки України запевнили, що витоку персональних даних унаслідок хакерської атаки не було. Наразі роботу ресурсів відновлено.

Ще на цю тему