Медведєв заявив, що українці можуть обрати владу, яка визнає Крим російським

14:40 27.01.2022

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що громадяни України можуть обрати владу, яка визнає анексований Крим «російським». Таку думку він висловив у інтерв'ю російським ЗМІ.

«Українці – люди, близькі нам і дуже прагматичні. І, я думаю, зрештою цей бардак їм просто набридне, і вони мають обрати таке керівництво, яке проводитиме – ні, не проросійську політику, звичайно, а проукраїнську політику. Але політику, спрямовану на нормальні економічні відносини з Росією, на досягнення розумного балансу з різних питань, на визнання геополітичних реалій, включаючи Крим та цілу низку інших питань», – цитує Медведєва російське державне інформаційне агентство ТАСС.

Раніше Міністерство закордонних справ Великої Британії опублікувало заяву, в якій йшлося про плани Росії привести до влади в Україні проросійського політика.

Пізніше американський телеканал CNN із посиланням на власні джерела в Державному департаменті та Білому домі повідомив, що адміністрація США має схожу з Форин-офісом Великої Британії інформацію про плани Кремля привести в Україні до влади проросійського політика.

21 січня президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Washington Post зазначив, що українська влада «не забуде» анексію Криму Росією.

Ще на цю тему