Аксьонов підтримав пропозицію «Единой России» організувати постачання озброєння угрупуванням «ДНР» та «ЛНР»

18:00 27.01.2022

Російський глава Криму Сергій Аксьонов (за документами – Аксенов) заявив про «повну підтримку» пропозиції партії «Единая Россия» щодо «необхідності постачання озброєнь» угрупованням «ДНР» і «ЛНР». Про це Аксьонов повідомив у своєму телеграм-каналі.

«Треба захистити народ Донбасу та зупинити агресію київського режиму, який Захід напихає зброєю та підштовхує до шалених дій. Росія своїх не кидає», – написав Аксьонов.

Раніше глава фракції «Единая Россия» в Держдумі Володимир Васильєв повідомив про звернення до російського керівництва з проханням «почати постачання військової продукції» угрупованням «ДНР» і «ЛНР» на непідконтрольній території України.

Раніше ідею розпочати постачання окремих видів озброєнь «ДНР» і «ЛНР» висловив секретар генради «Единой России», перший заступник голови Ради Федерації Андрій Турчак. Він сказав, що вважає таке рішення необхідним на тлі «накачування» зброєю України країнами НАТО та роботи західних інструкторів у цій країні.

Служба безпеки України 26 січня повідомила, що встановила нові факти постачання бойовиків ОРДЛО зброєю та боєприпасами з території Росії.

За оцінками ООН, від початку збройного конфлікту на Донбасі та анексії Росією Криму жертвами бойових дій на сході України стали понад 14 тисяч людей.

Останнім часом на Заході та у Києві зростають побоювання щодо можливої підготовки Росією нового вторгнення на українську територію. За інформацією західної розвідки, поблизу кордонів з Україною Росія зосередила до ста тисяч своїх військовослужбовців. Тривогу викликає і організована Москвою серія наземних та морських навчань.

Російська влада неодноразово заперечувала звинувачення в агресії щодо України та розробку планів великої військової операції в цій країні.

Ще на цю тему