Ринки ховають у голову в пісок, хоча Європі загрожує масштабна криза, а російським активам – обвал – британський стратег

16:00 24.01.2022

Аналітики лондонського Сіті, які дають інвесторам рекомендації щодо інвестицій у російські активи, уникають коментарів на тему головного ризику – геополітичного.

Про це розповів НВ стратег фінансової компанії Bluebay Asset Management Тімоті Еш.

Раніше в інтерв'ю Bloomberg він висловив думку, що «ринки ховають голову в пісок».

«Я читав інвестиційні звіти великих американських банків, російських банків, і у всіх із них йдеться, що Путін цього не зробить, хоча йдеться про безпрецедентне нарощування військової потужності Путіним», – наголосив експерт.

На його думку, Європі загрожує масштабна криза, і ринки це поки не враховують, хоч «їм доведеться». Еш додав, що Росії загрожують серйозні санкції. Під них потраплять великі російські інституції, банки, держпідприємства та олігархи.

«Ми побачимо розпродаж російських активів у всіх напрямках, оскільки санкції матимуть значний вплив», – сказав він.

За словами Еша, після цього інтерв'ю аналітики низки банків розповіли, що згодні з ним, але відділи комплаєнсу не дозволяють їм висловлювати такі думки.

«Тільки подумайте: інвестори формують свою думку про Росію за допомогою аналітиків, яким не дозволено писати про ключовий ризик – геополітичний», – розповів стратег, НВ, додавши, що російський вплив у лондонському Сіті широко поширений.

 

Ще на цю тему