АМКУ розслідує продаж Фірташем компанії у Криму росіянам

18:20 20.01.2022

Антимонопольний комітет України (АМКУ) за власною ініціативою розпочав дослідження за фактом продажу ПАТ «Ukrainian chemical products» (раніше – «Кримський Титан») російській компанії «Русский титан». 

Про це повідомляє пресслужба АМКУ у Фейсбуці.

Зазначається, що Комітет буде встановлювати чи є продаж активів концентрацією, чи потребувала така концентрація дозволу АМКУ та чи є такі дії порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

У Антимонопольному комітеті повідомляють, що 30 грудня 2021 року на офіційному сайті Group DF та у низці вітчизняних засобів масової інформації було поширено новину про продаж всіх активів ПАТ «Ukrainian chemical products» (м. Київ) компанії «Русский титан» (м. Петрозаводськ). АМКУ не отримував будь-яких заяв про придбання цих активів від російської компанії чи інших суб’єктів господарювання.

У разі встановлення фактів порушення законодавства про захист економічної конкуренції, на нового власника активів ПАТ «Ukrainian chemical products» буде накладено штраф у розмірі до 5% від доходу за рік, що передуватиме його накладенню.

В АМКУ нагадують, що потужності ПАТ «Ukrainian chemical products» розташовані у м. Армянськ (АР Крим). Підприємство виробляє титанову продукцію. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, кінцевим бенефіціарним власником товариства є Дмитро Фірташ.

Ще на цю тему