У Олега Приходька катуваннями вибивали визнання, що він воював проти російських військ

17:40 19.01.2022

В'язня Кремля Олега Приходька три тижні катували струмом, домагаючись визнання у тому, що він нібито воював проти російських військ.

Про це QIRIM.News повідомила його донька Наталія Приходько, яка разом із матір'ю була у свого батька під час побачення у Володимирському централі.

Побачення з українцем тривало три години, і вся зустріч записувалася на камеру. Наталія Приходько наголосила, що її батько перебуває у дуже поганому стані.

«Він скаржиться на біль у сечостатевій системі, в ділянці шлунка, йому ж кажуть, що в нього все добре. Олег просить дати хоч якусь пігулку, але йому відмовляють навіть у цьому. Батько нам сказав, що він умирає. У нього може розвинутись онкологія, я не знаю, що думати. На набряки батька страшно дивитися. Я не знаю, як йому допомогти, що нам робити, це жах», - сказала вона.

Донька політв'язня зазначила, що її 63-річному батькові потрібні ліки щодня, а йому їх не дають з липня минулого року. Також проти Олега Приходька порушили нову справу через образу співробітників ФСБ та прокурора, у зв'язку з чим українця вже допитували.

Олега Приходька затримали 10 жовтня 2019 року. Російська ФСБ звинуватила його в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин. Окупаційний «суд» засудив його до 5 років позбавлення волі. Він відбуває покарання у Володимирському «централі», який має славу місця тортур ув’язнених.

Раніше омбудсмен Людмила Денісова розповіла, що Приходько вже три місяці відбуває незаконне покарання у в'язниці Володимирський централ і жодного разу не отримав медичної допомоги та необхідних ліків, які надсилають йому родичі.
 

Ще на цю тему