У Держдепі США повідомили деталі візиту Блінкена до Києва та Берліна

10:20 19.01.2022

Під час візиту до України держсекретар США Ентоні Блінкен 19 січня зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Як пише «Європейська правда», про це повідомили у Державному департаменті США.

Зазначається, що 18-20 січня Блінкен здійснить візит до Києва та Берліна. 

«Ця поїздка є продовженням масштабної дипломатії з нашими європейськими союзниками та партнерами щодо єдиного підходу у реагуванні на загрозу, яку Росія становить для України, та наших спільних зусиль у заохоченні РФ до дипломатичного шляху й деескалації в інтересах безпеки та стабільності», - повідомив речник Держдепу Нед Прайс.

У Києві Блінкен 19 січня зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, а також зі співробітниками американського посольства, щоб проговорити план дій на випадок, якщо Росія посилить ескалацію.

20 січня Блінкен вирушить до Берліна, де обговорить з німецькими колегами підсумки «тижня дипломатії» і подальші спільні зусилля для стримування Росії, «включно з готовністю союзників і партнерів створити масштабні наслідки і велику ціну» для Росії у разі нової агресії проти України.

Нагадаємо, візит держсекретаря в Україну не є плановим, ще наприкінці тижня його у графіку не було.
 

Ще на цю тему