Фігуранту кримської справи Хізб ут-Тахрір Яшару Шихаметову продовжили арешт на три місяці – активісти

18:00 18.01.2022

Південний окружний військовий суд російського Ростова-на Дону продовжив арешт фігуранта кримської «справи Хізб ут-Тахрір» Яшара Шихаметова на три місяці, повідомляє громадське об'єднання «Кримська солідарність».

«На засіданні прокурор порушив питання про продовження запобіжного заходу ще на три місяці. Суд задовольнив клопотання державного обвинувача, чим спровокував у підсудного бурхливі емоції. Під час слухання обвинувачений подав суду два клопотання про відвід судової колегії та прокурора, але отримав відмову. На знак протесту Яшар Шихаметов застукав кулаками по стінах та лавці в «акваріумі», висловлюючи таким чином небажання слухати державного обвинувача», – йдеться у повідомленні.

При ухваленні рішення суд не врахував стан здоров'я і сімейні обставини підсудного та ухвалив продовжити арешт Яшара Шихаметова до 26 квітня 2022 року.

Раніше український омбудсман Людмила Денісова повідомляла про погіршення стану здоров'я фігуранта кримської «справи Хізб ут-Тахрір» Яшара Шихаметова. За її словами, у нього «загострилися проблеми із серцем, печінкою та шлунком».

Ще на цю тему