Голова МЗС Німеччини наступного тижня поїде до Києва і Москви

18:40 14.01.2022

Очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 17 січня відвідає Київ, а 18 січня – Москву, зокрема, для переговорів щодо дій Росії, повідомив офіційний представник МЗС Німеччини Крістофер Бургер.

У Москві вона має зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, у Києві – з президентом Володимиром Зеленським і головою МЗС Дмитром Кулебою, пише Радіо Свобода.

Переговори відбуватимуться на тлі спроб відродити так званий «нормандський формат», що об’єднує Німеччину, Францію, Росію та Україну, і спрямовані на деескалацію конфлікту.

«Росія закладає основу, щоб мати можливість сфабрикувати привід для вторгнення, в тому числі шляхом диверсій та інформаційних операцій»

Речник Міністерства закордонних справ Німеччини заявив, що зустрічі в кожній столиці охоплюватимуть низку двосторонніх проблем, але стосуватимуться передусім «нагальних питань, зокрема військової ситуації на українському кордоні».

Раніше цього місяця Бербок наголосила на необхідності діалогу з Москвою для деескалації напруженості між Росією й Україною. «Ми робимо все, щоб уникнути подальшої ескалації», – сказала вона.

Напередодні радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може сфабрикувати привід для нового вторгнення в Україну

Берлін сподівається, що переговори, розпочаті цього тижня триватимуть, заявили у німецькому уряді.