У Кремлі не побачили проривів на переговорах радників «нормандської четвірки»

15:20 10.01.2022

За підсумками переговорів політичних радників лідерів країн-учасниць «нормандського формату» – України, Німеччини, Франції та Росії – про жодні прориви не йдеться, вважає прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, пише УНН із посиланням на ТАСС.

«Наскільки я розумію, там ні про які прориви або якесь серйозне просування вперед не йдеться. Сам по собі факт розмови, звичайно, він позитивний, але сама субстанція, мається на увазі зміст переговорів, як і раніше, швидше за все, відноситься до категорії складних та буксуючих питань», – сказав представник Кремля у понеділок.

Доповнення

Днями у Москві відбулася зустріч «нормандської четвірки» на рівні політрадників без України.

Як заявив журналістам за підсумками зустрічі заступник голови адміністрації президента Росії Дмитро Козак, представники ФРН та Франції підтвердили свою прихильність Мінським угодам, а також обговорили цілу низку практичних кроків щодо їх реалізації. Також він повідомив, що представники Росії, Німеччини та Франції домовилися про подальші контакти, зокрема за участю України.

Пізніше глава Офісу Президента Андрій Єрмак заявив, що в Україну приїдуть ті ж політичні радники лідерів Німеччини та Франції - Єнс Плетнер та Еммануель Бонн.

Ще на цю тему