Прокуратура Криму торік розслідувала понад дві сотні кримінальних справ

10:00 06.01.2022

Прокуратура АР Крим та Севастополя торік завершила досудове розслідування у 214 кримінальних справах.

Про це у Фейсбуці повідомляє Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

«У 2021 році завершено досудове розслідування у 214 (на 62,2% більше, ніж у 2020 році) кримінальних провадженнях, до суду скеровано 56 (на 40% більше) обвинувальних актів, у тому числі в порядку спеціального досудового розслідування - 39 актів», – ідеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що загалом здійснюють процесуальне керівництво у 1152 провадженнях. Минулого року органи правопорядку автономії розслідували на 10% кримінальних проваджень більше, ніж у 2020-му.

Крім того, повідомляє прокуратура, з травня 2021 року розблоковано роботу механізму спеціального досудового розслідування щодо осіб, які переховуються на окупованих територіях.

За цей час до суду скеровано 18 клопотань про здійснення спеціального досудового розслідування щодо 21 особи. З них 17 щодо 20 осіб судом задоволено, одне клопотання перебуває на розгляді. Судами винесено вісім вироків, що удвічі більше, ніж 2020 року.

Представники прокуратури автономії також увійшли до складу двох спільних слідчих груп: щодо розслідування незаконної міграції та торгівлі людьми (між Італією, Україною, Грецією, Грузією за координації Євроюсту) та щодо розслідування збуту особливо небезпечного наркотичного засобу, який переміщується з тимчасово окупованої території АР Крим на материкову частину України (між Україною та Молдовою).

Як наголошують у відомстві, за результатами зусиль спільної слідчої групи викрито діяльність транснаціональної організованої злочинної групи, яка налагодила схему перевезення через територію України героїну в особливо великих розмірах.

Ще на цю тему