Міноборони у 2021 році майже вдвічі зменшило витрати на модернізацію фрегата «Гетьман Сагайдачний»

18:00 05.01.2022

Міністерство оборони України у 2021 році знизило майже вдвічі витрати на модернізацію фрегата України «Гетьман Сагайдачний».

Про це повідомляє Мілітарний.

Так, витрати на модернізацію одного фрегата зараз становлять 208 мільйонів гривень.

Відповідна цифра була оприлюднена у наказі від 28 грудня 2021 року про внесення змін до паспорта бюджетної програми.

У лютому 2021 року повідомлялось, що на модернізацію флагмана Військово-морського флоту ЗС України фрегату виділять 436 млн гривень.

Наказ від 28 грудня 2021 року про внесення змін до паспорта бюджетної програми. Фото з сайту Мілітарний

У цю суму також було включено ремонт головного корабля національного флоту «Гетьман Сагайдачний». Яке озброєння та обладнання пройде модернізацію на фрегаті не уточнювалося.

На флагмані Військово-Морських Сил ЗС України фрегаті мали модернізувати РЛС виявлення надводних цілей МР-750 «Фрегат-МА».

Роботи над РЛС було доручено державному підприємству «НДІ радіолокаційних систем «Квант-Радіолокація», яке є співвиконавцем у ремонті та модернізації фрегата.

Також у червні 2020 року з’явилась інформація про ремонт паливної апаратури газотурбінної установки корабля.

Фрегат «Гетьман Сагайдачний» ВМС ЗСУ. Фото з відкритих джерел

На фрегаті встановлено дві газотурбінні установки М7Н1 виробництва ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-»Машпроект», саме це підприємство і проводило відновлення апаратури.

У 2021 році «Гетьман Сагайдачний» зайшов на ремонт на суднобудівно-судноремонтний завод «Нібулон» у Миколаєві. Тогоріч з приватного акціонерного товариства «Завод Кузня на Рибальському» стягнули 47,3 мільйона гривень штрафу за невиконання державного контракту на ремонт і модернізацію фрегата.

Контрадмірал Олексій Неїжпапа також повідомив, що флагман національного флоту фрегат «Гетьман Сагайдачний» планують вивести зі складу ВМС ЗС України у 2031 році.
 

Ще на цю тему