Молдова не занесла Україну у список країн «червоної» зони

16:00 04.01.2022

У Молдові щотижня оновлюють список країн «червоної» зони через пандемію коронавірусу – з 3 по 9 січня 2022 року України у переліку держав із високим епідемічним ризиком COVID-19 немає.

Про це повідомляє УНН із посиланням на Держприкордонслужбу.

Як зазначають, громадяни, які перетинатимуть кордон у напрямку в’їзду в Молдову після проведення останніх 14 днів в одній чи більше країн «червоної» зони, зобов’язані показати негативний результат ПЛР-тесту на COVID-19, зробленого не більше ніж за 72 години для осіб, які подорожують громадським транспортом, чи до в’їзду на територію Молдови – для осіб, які подорожують власним транспортом, не залежно від статусу вакцинації. Це стосуватиметься й тих громадян, які здійснили транзит через країни «червоної» зони.

Перетин кордону під час в’їзду в Молдову дозволено без обмежень (без карантину) особам, які не перебували та не здійснювали транзит протягом останніх 14 днів в країнах «червоної»" зони, а також, зокрема, надали сертифікат про повний курс щеплення проти COVID-19, після якого минуло не менше 14 днів.

Молдова визнає всі вакцини, які використовують в Україні.

До Молдови можна в'їхати з сертифікатом вакцинації у додатку «Дія», з паперовим сертифікатом з порталу «Дія» з QR-кодом, з паперовим свідоцтвом про вакцинацію, який видав сімейний лікар. Також дозволено в'їзд тим, хто надав негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше, ніж за 48 годин до посадки на борт, або для осіб, які подорожують громадським (власним) транспортом – перед в'їздом на територію Республіки Молдова.

Додамо, що довідки про негативний результат ПЛР-тесту, проведення курсу вакцинації або наявність антитіл до COVID-19 мають бути румунською, англійською, французькою, німецькою, італійською або російською мовами.

Ще на цю тему