Експрезиденту Молдови Додону оголосили підозру у справі про розкрадання коштів

20:30 29.12.2021

Колишній президент Молдови Ігор Додон отримав статус підозрюваного у справі про розкрадання грошей у 2008 році під час закупівлі електроенергії, коли він очолював міністерство економіки та торгівлі.

Про це Додон повідомив журналістам у середу після допиту у Генеральній прокуратурі, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на NewsMaker.

Додон запевняє, що не винний, та не має наміру нікуди «втікати» і обіцяє співпрацювати зі слідством. 

За його словами, на допиті йому показали накази, підписані ним як «відповідальним за енергетичний сектор» на посаді міністра економіки. 

«Як жартували колеги в партії, група маленьких злих гномів шукає, що б зробити», – прокоментував Додон справу, говорячи про партію влади.

Розслідування цієї справи відновили у вересні 2021 року. За даними слідства, на початку 2008 року керівництво підприємства Energocom, що постачає до Молдови електроенергію, у змові з чиновниками міністерства економіки, Нацагентства регулювання в енергетиці (НАРЕ) та іншими особами, у тому числі тими, хто живе за межами країни, реалізували злочинну схему. 

Вони необґрунтовано збільшили закупівельну ціну на електроенергію та привласнили різницю у ціні. Додон тоді очолював міністерство економіки та торгівлі.

21 грудня Генпрокуратура повідомила, що викликала Додона на допит у цій справі. Допит мав відбутися 27 грудня, але на прохання Додона та його адвоката його перенесли на 29 грудня.

Ще на цю тему