Кримська платформа у пріоритеті роботи МЗС України у 2022 році - Дмитро Кулеба 

13:00 23.12.2021

22 грудня в Івано-Франківську відбувся другий день роботи конференції послів України «Дипломатія 30. Стратегія сильної держави». 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів заключне засідання, на якому підбив підсумки конференції та визначив головні завдання дипломатичної служби на 2022 рік, пише пресслужба МЗС України.

Заключна сесія під головуванням міністра Дмитра Кулеби була зосереджена на практичній імплементації Стратегії зовнішньополітичної діяльності, підвищенню ефективності дипломатичної роботи на ключових напрямах, протидії викликам і загрозам безпеці України та українців. 

Глава української дипломатії визначив шість наскрізних тем 2022 року, на яких буде зосереджена робота закордонних дипломатичних установ України. 

  • Зміцнення безпеки та обороноздатності України, протидія агресії РФ
  • Практичне впровадження Стратегії зовнішньополітичної діяльності України, Азійської та Африканської стратегій МЗС
  • Впровадження цифрової платформи NAZOVNI задля створення нових економічних можливостей для українських компаній-експортерів на зовнішніх ринках;
  • Розвиток Кримської платформи як ефективного та постійно діючого міжнародного формату для повернення Криму та протидії загрозам російської окупації півострова
  • Вшанування на належному міжнародному рівні 90-х роковин Голодомору 1932-1933 років
  • Зміцнення відносин з ключовими партнерами України.

Міністр наголосив: активні дії на випередження, пошук нестандартних рішень, швидкість та результативність критично важливі для ефективного захисту дипломатичною системою національних інтересів України, просування українського порядку денного, допомоги українському бізнесу, захисту прав та інтересів громадян, і протидії зовнішнім загрозам.
 

Ще на цю тему