Берлін заявляє, що видворення німецьких дипломатів з Москви необґрунтоване

12:00 21.12.2021

У Берліні не здивовані видворенням з Москви двох німецьких дипломатів, але вважають цей крок невиправданим.

Про це заявили в МЗС ФРН, коментуючи сьогоднішнє видворення Росією німецьких дипломатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей крок не є несподіванкою, але з точки зору федерального уряду він абсолютно необґрунтований», - заявив речник Міністерства закордонних справ.

Він зазначив, що рішення федерального уряду минулого тижня стало «відповідною реакцією» на рішення Берлінського суду у справі вбивства в Малому Тіргартені, яке «було здійснене від імені російських державних органів». «Це є серйозним порушенням суверенітету Федеративної Республіки Німеччина», - підкреслив речник.

Федеральний уряд, за його словами, прагне діалогу з Російською Федерацією на основі міжнародного права та взаємної поваги. Сьогоднішнє рішення МЗС Російської Федерації лише ще більше погіршує двосторонні відносини, заявляють у МЗС.

Міністерство закордонних справ Росії повідомило сьогодні посла Німеччини в Москві, що двох співробітників посольства ФРН в Москві визнали небажаними персонами у відповідь на оголошення 15 грудня двох співробітників посольства РФ у Берліні небажаними персонами.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок заявила про оголошення двох співробітників посольства РФ у ФРН небажаними персонами після рішення суду, який виніс вирок – довічне ув’язнення – росіянину Вадиму Красікову за вбивство колишнього чеченського бойовика Зелімхана Хангошвілі 23 серпня 2019 року в німецькій столиці. В обвинувальному акті, зачитаному генпрокурором, зазначається, що німецьке слідство дійшло висновку, що «цей злочин скоєно від імені державних органів Російської Федерації».

Ще на цю тему