Греція розширить прикордонну стіну, щоб зупинити потік мігрантів, і вимагає допомоги в ЄС

11:20 21.12.2021

Греція заявляє, що у 2022 році відновить запит на виділення коштів Європейським союзом для розширення прикордонної стіни вздовж свого кордону з Туреччиною, та пообіцяла розширити потужну мережу спостереження, спрямовану на запобігання нелегальному в'їзду мігрантів до країни.

Про це пише УНН з посиланням на Associated Press.

Міністр громадського порядку Такіс Теодорікакос повідомив парламентський комітет, що Греція очікує, що деякі країни, що межують з ЄС, продовжуватимуть використовувати міграцію для політичного тиску на держави-члени, пославшись на недавню кризу в Білорусі на її кордоні з Польщею та іншими членами ЕС.

За словами Теодорікакоса, центр управління, який обробляє дані з нещодавно побудованих вишок спостереження за кордоном, оснащених камерами дальньої дії та кількома датчиками, має розпочати роботу на початку 2022 року.

Система на основі штучного інтелекту призначена для відстеження безлічі інцидентів з використанням даних із датчиків спостереження та позначки тих, які вважаються найбільш серйозними для офіцерів прикордонної служби.

Ще на цю тему