Греція збудує два закриті об'єкти для мігрантів замість таборів на островах

18:41 28.05.2021

Греція оголосила тендер на будівництво двох об'єктів закритого типу замість таборів для мігрантів на своїх островах.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

Уряд наприкінці 2019 року вперше оголосив про свій план перемістити прохачів притулку в закриті центри тимчасового утримання в рамках більш жорсткої політики управління потоками мігрантів.

Нові об'єкти на островах Лесбос і Хіос будуть завершені протягом восьми місяців, йдеться в заяві Міністерства міграції, яке оголосило тендер у п'ятницю.

Міністерство заявило, що так звані «закриті контрольовані структури» поліпшать умови життя прохачів притулку та зменшать тягар міграційної кризи для місцевих громад.

Однак раніше в цьому місяці комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович написала грецьким міністрам листа, в якому закликала їх переглянути закритий характер об'єктів.

«Я стурбована тим, що це призведе до великомасштабного і тривалого позбавлення волі... що дуже згубно позначиться на їх психічному здоров'ї, особливо на дітях», – написала Міятович.

Табори мігрантів були створені попереднім урядом на п'яти островах неподалік Туреччини з метою швидкого виявлення осіб, які шукають притулку, та управління величезним потоком прибулих, в основному з Сирії, Іраку та Афганістану.

У них не було особливих успіхів в управлінні чисельністю, і вони швидко виросли у два-три рази більше, ніж їхня місткість. Табори на Лесбосі і Хіосі мають дуже погані умови для життя.

Уряд заявив, що в цьому місяці кількість прохачів притулку на островах впала нижче 10 тисяч, вперше з моменту початку європейської міграційної кризи у 2015 році, в порівнянні з майже 20 тисячами людей в найгірший момент у листопаді 2018 року.

Спочатку табори були розраховані на розміщення близько 6000 осіб.

Ще на цю тему