Офісом «Кримської платформи» керуватиме правозахисниця Марія Томак

18:00 17.12.2021

Українська правозахисниця Марія Томак очолить Службу забезпечення діяльності офісу «Кримської платформи».

Про це повідомив представник президента України в АРК Антон Корbневич під час прессніданку у відомстві 17 грудня, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

«Ми шукали професійного фахівця, який знає, як вести цей важливий напрямок. Марія Томак перемогла у конкурсі, пройшла всі процедури та почне з нами працювати вже з початку січня (2022 року – КР)», – сказав Кориневич.

Марія Томак, у свою чергу, зазначила, що для неї це великий виклик.

«Я погодилася на цей виклик, бо маю велику довіру до команди Представництва президента України в Криму. Офіс «Кримської платформи» є державним стартапом, який потребує великої відповідальності. Я сподіваюся, що буде синергія з іншими державними органами України», – наголосила правозахисниця.

Марія Томак є правозахисницею, головою громадської організації «Медійна ініціатива за права людини».

Влітку 2014 року Марія почала займатися справами українських громадян, заарештованих Росією з політичних мотивів, а також була співкоординатором кампанії LetMyPeopleGo для їх звільнення.

У 2017 році вона здобула національну премію з прав людини за особистий внесок у захист прав людини в Україні та має великий досвід міжнародної адвокації на рівні міжнародних міжурядових організацій та окремих урядів.

Останніми роками Марія співпрацює з Програмою USAID «Права людини у дії» як експерт з питань адвокації.

У 2020 році вона стала випускницею Програми верховенства права для розвитку в юридичній школі університету Лойоли в Чикаго (програма базується в Римі), отримала ступінь Магістра юриспруденції.

Ще на цю тему