Українець став кращим іноземним курсантом Королівської військової академії Великої Британії

18:20 14.12.2021

Українець Павло Лейсі став кращим іноземним курсантом Королівської Академії Сухопутних військ Великої Британії у місті Сандгерсті.

Про це інформує Мілітарний.

20-річний курсант Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Лейсі отримав особливу відзнаку – «Міжнародний меч», повідомили у посольстві Великої Британії в Україні.

Щороку відзнака присуджується кадету, який продемонстрував найкращі результати у навчанні.

Цього року в Академії навчалися офіцери з 26 різних країн, але найкращим із них став курсант з України.

Вручення британської нагороди «Міжнародний меч» українському курсанту Павлу Лейсі. Фото: Посольство Великої Британії в Україні

Нагороду українцю вручила Її Королівська Високість принцеса Анна.

Павло Лейсі родом із Сумщини, у Національній академії сухопутних військ здобуває фах артилерійського розвідника, вчиться на 4 курсі. Після новорічних свят курсант має повернутися в Україну. Його навчання у Великій Британії тривало майже рік.

Павло Лейсі вже другий курсант Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, який останніми роками удостоївся звання найкращого іноземного кадета Королівської Академії Сухопутних військ Сандгерст. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Начальник академії генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Два роки тому це почесне звання заслужив український курсант факультету ракетних військ і артилерії Артем Бараненко.

Минулого року кращим іноземним випускником британської Королівської академії сухопутних військ став також українець – курсант Військової академії в Одесі Антон Совенко.

Антон Совенко. 2020 рік. Фото з сайту Мілітарний

Антон Совенко отримав нагороду кращого випускника-іноземця за показниками військової, академічної та практичної підготовки.

Хлопець народився в Полтавській області. При цьому серед курсантів він був наймолодшим. На той момент йому було всього 19 років.
 

Ще на цю тему