Мілітаризація окупованого Криму: до Севастополя прийшов новий ракетний корабель ЧФ

12:00 13.12.2021

Росія перебазувала побудований в окупованій Керчі ракетний корабель «Циклон» з Новоросійська до Севастополя для продовження держвипробувань - планують включити його до складу з'єднання ракетних кораблів ЧФ. 

Про це повідомляє Відділ інформаційного забезпечення Чорноморського регіону Міноборони РФ.

Малий ракетний корабель «Циклон» проєкту «Каракурт» здійснив перехід з Новоросійська до окупованого Севастополя для продовження державних випробувань, після завершення яких МРК «Циклон» буде включено до складу з’єднання ракетних кораблів ЧФ РФ. 

«МРК проекту «Каракурт» має на озброєнні універсальний ракетний комплекс із ракетами «Калібр», артилерійську установку АК-176МА, зенітний ракетний комплекс «Панцир-М», великокаліберні кулеметні установки. Дальність плавання корабля 2500 миль, автономність 15 діб», – сказано у повідомленні. 

«Циклон» був закладений у 2016 році на потужностях вкраденого в України керченського заводу «Залив» і спущений на воду в кінці літа 2020 року, після чого проходив комплекс випробувань в Новоросійську.

У вересні 2021 року в Керчі був спущений на воду другий МРК проєкту «Каракурт» під назвою «Аскольд». Третій – «Амур» знаходиться в стадії будівництва на заводському стапелі, на замовленні завершені корпусні роботи, йде монтаж устаткування.

З літа 2020 року основним власником вкраденого в України керченського суднобудівного заводу «Залів» є зареєстроване в Керчі АТ «Судостроительный завод имени Б.Е.Бутомы».

Ще на цю тему