США планують провести зустріч на рівні країн НАТО та Росії для обговорення занепокоєння Москви діями Альянсу

11:40 09.12.2021

Президент США Джо Байден анонсував наміри Білого Дому провести зустріч на рівні країн НАТО і Росії з метою обговорення стурбованості Кремля щодо дій Північноатлантичного альянсу.

Про це Байден заявив під час спілкування з журналістами, передає УНН.

Цитата

«Сподіваюся, що до п'ятниці ми зможемо оголосити про проведення зустрічей на високому рівні. Не тільки з нами, але мінімум з чотирма нашими ключовими союзниками по НАТО і Росією. Ми хочемо обговорити майбутнє з приводу побоювань Росії щодо НАТО», – заявив Байден.

Деталі

Він також додав, що на зустрічі хотів би обговорити питання, що стосується домовленостей про зниження напруженості на східному фланзі.

Додамо

Російський президент Володимир Путін заявив, що його турбує можливість вступу України в НАТО. Він вважає, що за цим піде розміщення в Україні відповідних військових баз і загрозливої для Росії зброї.

При цьому, Президент США Джо Байден сказав Путіну, що в разі вторгнення РФ в Україну, Сполучені штати зміцнять східний фланг НАТО, а також нададуть Києву більше військової допомоги.

Контекст

Президенти Росії і США Володимир Путін і Джо Байден провели двосторонні переговори у форматі телемосту, які тривали дві години.

Ця розмова двох лідерів – п'ята з моменту вступу Байдена на посаду американського президента. Раніше глави двох держав тричі спілкувалися по телефону, а в середині червня вони провели в Женеві очну зустріч.

Очікувалося, що темою сьогоднішньої розмови стане військове нарощування Росії навколо України та на її тимчасово окупованих територіях.

Ще на цю тему