До координаційної мережі в рамках Кримської платформи долучилися вже 36 країн - Кулеба

08:00 03.12.2021

До координаційної мережі учасників Кримської платформи на рівні міністерств закордонних справ приєдналися вже 36 країн.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив Дмитро Кулеба під час заходу «Кримська платформа: Шлях вперед», який відбувся у Стокгольмі на полях засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ.

«МЗС України створює координаційний центр щодо Криму – мережу постійної та швидкої комунікації між представниками МЗС усіх країн-учасниць Кримської платформи. На сьогодні ми отримали відповіді з 36 країн з очікуваних 44. Ми просимо партнерів якомога швидше подати своїх контактних осіб», – повідомив міністр.

За словами Кулеби, ця мережа буде сприяти швидкому обміну інформацією з ключових питань та кризових ситуацій, організації зустрічей на полях міжнародних заходів, узгодженню концепцій та запуску довгострокової діяльності.

Під час заходу глава української дипломатії запропонував низку пріоритетних проєктів у рамках Кримської платформи. Серед них: розробка сучасної політики невизнання спроби анексії; посилення ефективності санкцій; налагодження швидкої та скоординованої міжнародної реакції для захисту прав людини, захисту української та кримськотатарської ідентичності, культурної спадщини в Криму; дослідження економічних збитків від окупації та моніторинг стану довкілля.

Ще на цю тему