Частиною стратегії деокупації Криму має бути законодавче вирішення проблеми «колоністів» - Чубаров

14:00 02.12.2021

Розробляючи стратегію деокупації Криму, необхідно законодавчо закріпити питання про негайне виселення громадян, завезених на півострів Росією всупереч українським законам.

Про це заявив на спеціальному обговоренні в рамках Київського безпекового форуму народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ

«Для нас, кримських татар, питання колоністів - це питання подальшого існування на нашій землі. І тому ми говоримо дуже чітко й відверто: кожна людина, яка поселилася на території тимчасово окупованого Криму всупереч законодавству України, має негайно виїхати. І чим раніше ми закріпимо це в нашому законодавстві, тим легше нам буде діяти в ситуації, коли нас будуть змушувати залишити тих - вже майже мільйон - людей, які Росія поселила в Криму», - наголосив Чубаров.

На Київському безпековому форумі пройшло спеціальне обговорення «Крим і Донбас: як захистити людей і звільнити від ворога окуповані території?». Форум заснований Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році і є щорічним заходом, майданчиком для дискусій на високому рівні щодо актуальних питань національної безпеки, пише видання.

Під час дискусії Рефат Чубаров заявив, що Україні необхідно ухвалити закон про перехідне правосуддя, щоб люди в Криму, які в тій чи іншій формі співпрацювали з окупаційною владою, розуміли, що на них чекає.
 

Ще на цю тему