Ставлення до колаборантів: Україні необхідно ухвалити закон про перехідне правосуддя 

09:00 02.12.2021

Україні необхідно ухвалити закон про перехідне правосуддя, щоб люди в Криму, які в тій чи іншій формі співпрацювали з окупаційною владою, розуміли, що на них чекає.

Про це сказав під час спеціальної дискусії «Крим і Донбас: як захистити людей і звільнити від ворога окуповані території?» в рамках Київського Безпекового Форуму депутат Верховної Ради, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

«Для нас дуже важливим є прийняття закону України про перехідне правосуддя, де буде дуже чітко визначене ставлення української держави до людей, які живуть на окупованих територіях. Щоб кожен, хто живе в окупованому Криму, розумів, яке буде ставлення до нього Української держави з того моменту, як буде відновлений державний суверенітет України над Кримом», - зазначив Чубаров.

При цьому він наголосив, що жити такий тривалий час на окупованій території і не колаборувати з владою у тій чи іншій формі практично неможливо. Але є велика різниця між, наприклад, директорами шкіл, вчителями чи лікарями - і колишніми співробітниками Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, прокуратури України, які у 2014 р. зрадили присязі.
 

Ще на цю тему