В Україні з 29 листопада пенсії можна оформити на порталі «Дія»

15:40 29.11.2021

В Україні з 29 листопада пенсії можна оформити на порталі «Дія». Для цього необхідно заповнити анкету, завантажити необхідні документи та надіслати заявку.

Про це заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Щороку понад мільйон українців оформлюють призначення чи перерахунок пенсії. Тепер усе це можна зробити на порталі “Дія”. Заповнюєте анкету, завантажуєте необхідні документи та надсилаєте заявку. Заява зроблена у формі анкети, де треба відповідати «так» чи «ні». Тепер лише декілька кліків і жодної хвилини в черзі», – додав він.

Як повідомлялось, Мінреінтеграції запроваджує віддалену ідентифікацію для вимушено переселених осіб (ВПО) та мешканців ОРДЛО, які є одержувачами пенсій та соціальних виплат, але через блокування окупантами КПВВ на лінії розмежування в умовах карантину не мають можливості виїхати на підконтрольну Україні територію, щоб їх отримати. Онлайн-ідентифікація здійснюватиметься шляхом авторизації одержувача в особистому кабінеті порталу Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису «Дія.Підпис» («Дія ID»).