«Дедлайн» 48 годин: у Молдові підтверджують ультиматум від Газпрому

14:40 23.11.2021

Глава «Молдовагаз» Вадим Чебан заявив, що компанія отримала від російського Газпрому повідомлення про можливість припинення постачання газу до Молдови за 48 годин через несплату платежів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Я підтверджую, що ми отримали таке повідомлення. Йдеться про оплату споживання за жовтень та половину оплати за листопад. У нас виник особливий розрив, тому що в жовтні, якщо пам'ятаєте, у тарифі ціна закупівлі була 150$, а ми закуповували по $800. Над цією проблемою наразі працюємо. Це, в принципі, було зафіксовано у протоколі, який ми підписували із Газпромом», – розповів Чебан.

Пізніше пресслужба «Молдовагазу» опублікувала реліз, у якому також пояснила затримку оплати, додавши, що компанія сподівається найближчим часом вирішити проблему за підтримки влади.

Раніше 22 листопада офіційний представник російської компанії Сергій Купріянов заявив, що Газпром не отримав чергового платежу за газ від Молдови і може призупинити постачання газу до країни. «За 48 годин постачання газу до Молдови буде зупинено», – підкреслив він.

Як повідомлялося, уряд Молдови та російська компанія Газпром, яку контролює держава, заявили 30 жовтня, що домовилися подовжити угоду про постачання російського газу з 1 листопада на п'ятирічний термін.

Ще на цю тему