Активісти і політики прочитали «Кримські сонети» Міцкевича українською і кримськотатарською

09:00 23.11.2021

Відомі українські та польські активісти, політики та військовослужбовці записали відеоролик, в якому вони цитують українською і кримськотатарською мовами вірші із збірки «Кримські сонати» всесвітньо відомого польського поета Адама Міцкевича.

Відеоролик у Твіттері оприлюднив президент Польщі Анджей Дуда, передає Укрінформ.

«Цього року Україна відзначає 30-річчя Незалежності. З цієї нагоди під час свого візиту до Києва я передав «Кримські сонети» Адама Міцкевича в перекладі українською та кримськотатарською мовами. Ми є і будемо поруч один з одним», – написав також Дуда.

У відеоролику вірші Міцкевича з кримської тематики цитують, зокрема, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова, режисер Ахтем Сейтаблаєв, український кобзар Тарас Компаніченко та інші.

Як повідомлялося, президент РП у серпні цього року відвідав Київ, де взяв участь у святкування 30-річчя Незалежності України та саміті Кримської платформи.

«Кримські сонети» - цикл з 18 віршів, написаний Адамом Міцкевичем під враженням від двомісячної подорожі Кримом в 1825 році.

Ще на цю тему