В Україні розробили пакет законопроєктів Кримської платформи - Кориневич

08:00 23.11.2021

В Україні розроблено пакет законопроєктів Кримської платформи, серед яких – законопроєкт щодо адміністративної процедури документування фактів народження і смерті на тимчасово окупованій території АР Крим.

Про це під час брифінгу на КПВВ «Каланчак» заявив постійний представник Президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу.

«Коли ми кажемо в цілому про політику держави з реінтеграції тимчасово окупованих територій і населення, яке там проживає, і про ініціативу Кримської платформи, для Президента особливо важливо, щоб ці ініціативи мали обов’язково результат всередині держави, для наших громадян. Тому ми вже розробили… певний пакет законопроєктів, який ми називаємо пакетом Кримської платформи, який, ми вважаємо, буде сприяти досягненню цілей Кримської платформи», – зазначив Кориневич.

За його словами, серед цього пакету є законопроєкт про адміністративну процедуру документування фактів народження і смерті на тимчасово окупованій території. Йдеться про те, щоб відповідні українські документи видавалися на основі адміністративної процедури, в ЦНАПах, а не основі судової процедури, як це відбувається зараз, пояснив він.

Своєю чергою віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук підкреслила під час брифінгу, що це не означає визнання документів окупаційної російської влади, все буде прописано і юридично правильно обґрунтовано.

Ще на цю тему