Санду – Додону: «Я продовжу участь у «Кримській платформі»

20:40 19.11.2021

Президент Молдови Мая Санду відреагувала на критику, в тому числі експрезидента країни Ігоря Додона через її участь у саміті «Кримської платформи».

«Неправда, що моя участь у «Кримській платформі» мала негативний вплив на енергетичну кризу. Я взяла участь у засіданні «Кримської платформи», оскільки офіційна позиція нашої країни – повага до територіальної цілісності України. Також Україна поважає територіальну цілісність нашої країни. У тій чи іншій формі ми продовжуватимемо виступати за територіальну цілісність України», – сказала вона на пресконференції, пише Крим.Реалії.

На уточнююче запитання журналіста про те, чи вона поїде ще на «Кримську платформу», Санду відповіла: «Так, я продовжу участь у цій платформі».

Колишній президент Молдови Ігор Додон розкритикував нинішню владу його країни через підтримку «Кримської платформи», що, на його думку, не сприяє налагодженню нормальних відносин із Росією.

Раніше очільниця російської Ради Федерації Валентина Матвієнко під час зустрічі зі спікером парламенту Молдови Ігорем Гросу 21 жовтня сказала, що Росія «врахує» участь президента Молдови Маї Санду в саміті «Кримської платформи» при вибудовуванні відносин між двома країнами.

Президент Молдови Мая Санду прокоментувала докори російської сторони. Санду пояснила, що у такий спосіб Молдова підтвердила підтримку України у питанні територіальної цілісності країни.
 

Ще на цю тему