У Криму суд оштрафував ще сімох кримських татар

12:00 19.11.2021

В окупованомув Криму підконтрольний Росії Центральний районний суд Сімферополя призначив ще сім адміністративних штрафів стосовно кримських татар, які 1 листопада чекали на оголошення результатів апеляції у справі красногвардійської групи «Хізб ут-Тахрір» біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду. 

Про це повідомляє громадянське об'єднання «Кримська солідарність» із посиланням на громадського захисника Айдера Сулейманова, пише Крим.Реалії.

«Ми не чекали справедливості в цьому суді. Це тиск на кримських татар-мусульман, які не хочуть вішати на себе та свій народ ярлики терористів і екстремістів», – наголосив Сулейманов.

Інший громадський захисник, Сейран Камілов, розповів, що на відеозаписах, які подали в суді як докази сторони звинувачення щодо Ульві Алієва та Біляла Ібрагімова, складу правопорушення не було.

«На відеозаписі чітко видно, де Алієв стоїть окремо, при цьому перебуває в масці й ні з ким не контактує. А на диску з відеозаписом у справі Біляла Ібрагімова його самого на відеозаписі не було. Але попри це суддя обом виніс штрафи», – зазначив Камілов.

Всім обвинуваченим призначили штрафи за статтею 20.6.1 КоАП РФ («Невиконання правил поведінки при загрозі виникнення НС»): Аметхан Умеров, Сейдамет Мустафаєв, Ульві Алієв та дружина політв'язня Зера Зейнетдінова мають виплатити по 10 тисяч рублів. Мір Ібрагім Ібрагімов – 8 тисяч рублів, Білял Ібрагімов та Енвер Німетулаєв – 15 тисяч рублів.

Вранці 1 листопада російські силовики провели масові затримання кримських татар біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі, де відбувалася апеляція у справі красногвардійської групи шляхом відеозв'язку з Апеляційним військовим судом у м. Власиха (Росія).

Раніше 11 жовтня поліція розігнала десятки слухачів, які зібралися в масках і з дотриманням соціальної дистанції біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду в Сімферополі на апеляційне засідання у справі «красногвардійської групи» Хізб ут-Тахрір. Пізніше їм було винесено штрафи за організацію масового одночасного перебування громадян у громадських місцях, що спричинили порушення громадського порядку.
 

Ще на цю тему