Кримська платформа: Звільнення Криму - це ключове завдання української держави - Кулеба

16:40 18.11.2021

Завдяки створенню Кримської платформи вдалося повернути питання деокупації Криму на передові позиції міжнародного порядку денного. 

Про це на брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише QIRIM.News.

Міністр повідомив, що він підписав Меморандум про співпрацю МЗС та експертної мережі Кримської платформи. За його словами, з боку мережі - сім координаторів робочих груп. Документ визначає цілі та завдання спільної діяльності. МЗС, зокрема, підтримуватиме дослідницькі проекти незалежних аналітичних центрів країн світу щодо Криму, сприятиме в організації та спільному проведенні заходів, конференцій, семінарів та круглих столів в рамках Кримської платформи.

Звільнення Криму - це ключове завдання української держави, яке входить до пріоритетів стратегії зовнішньополітичної діяльності. Над його досягненням працюють буквально усі - Президент, парламент, уряд, а також неурядові організації. Завдяки створенню Кримської платформи разом нам вдалося повернути питання деокупації Криму на на передові позиції міжнародного порядку денного, - наголосив Кулеба.

Роль експертного середовища є надзвичайно важливою в архітектурі Кримської платформи, сказав очільник зовнішньополітичного відомства. Експертна мережа вже об'єднала понад 70 українських та іноземних неурядових організацій, аналітичних центрів, правозахисників з різних країн світу. Усі вони досліджують на щоденній основі широкий спектр проблем російської окупації Криму.

«Мене особливо тішить, що зараз на розгляді мережі перебуває понад 180 запитів на участь у її діяльності від іноземних експертів та організацій. Кримська платформа перетворюється на дійсно світову справу», - сказав Кулеба.
 

Ще на цю тему