У Білорусі не міграційна криза. Це нашестя - Аркадій Бабченко

17:00 16.11.2021

Міграційна криза завжди має об'єктивні причини. Як це було в 2015 році, коли люди з Сирії, Лівії, Іраку, Афганістану розбіглися в човнах по морю від війни, бідності та жаху мільйонами людей. 

Ніхто їх не посилав, ніхто спеціально не привозив - люди тікали від війни, самі тікали, і цей потік був непереборним, пише Аркадій Бабченко на своїй сторінці у Фесбуці.

«Але якщо вам видають візу, привозять літаками, організовано везуть до кордону і там намагаються розірвати паркан і зліпити поляків стробоскопом - це не об'єктивні причини. Це виключно рукоділля», пише Бабченко.

Росія мобілізувала людей, щоб використати їх для досягнення своїх цілей в іншій країні. Так було і на Донбасі і зараз у Білорусі. Люди для РФ лише гарматне м'ясо.

При цьому Росія використовує жінок і дітей як проривний натовп і на Донбасі і на польському кордоні. «Зараз Росія озброює мобілізованих людей? Вже є такі розмови», - пише Бабченко.

«Яка в біса міграційна криза?» - задається питанням Бабченко і відповідає: «Це нашестя».

«Польща і Литва це дуже чітко зрозуміли. Польща, Литва та Латвія обговорюють можливість використання 4-ї статті Північноатлантичного договору. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. «Ми обговорюємо з Латвією, а особливо з Литвою, чи потрібно вводити четверту статтю договору про НАТО. «Це рішення передбачає, що сторони проводитимуть загальні консультації, коли, згідно з будь-якою з них, територіальна цілісність, політична незалежність або безпека будь-яких держав-союзників під загрозою». 

Територіальна цілісність, незалежність та безпека.

Велика Британія це вже дуже чітко зрозуміла. «Британія формує сили швидкого реагування через концентрацію російських військ біля кордонів. Оперативна група до 600 британських військовослужбовців готова переїхати в Україну на фоні занепокоєння, що Росія готується до вторгнення. Спеціальна авіаційна служба (SAS) та підрозділи парашутного полку Великої Британії були попереджені, що вони можуть бути відправлені до країни протягом кількох годин. Підготовка почалася після того, як керівництво оборонних відомств і британської спецслужби МІ-6 повідомили, що президент Росії Володимир Путін представляє явну і реальну небезпеку для України і Заходу», - повідомляє The Mirror.

«Збройні сили країн Північноатлантичного альянсу мають бути готові до війни з Росією. Ось що вважає британський головнокомандувач Збройних сил Британії Нік Картер. Своєю думкою він поділився в серії інтерв'ю, які дав ЗМІ напередодні відставки, повідомляє The Garlian. Росія, за його словами, зараз становить більшу загрозу для східної Європи, ніж це було, коли він вперше вступив на посаду голови ВПС Великої Британії вісім років тому. «Я чітко сподівався, що війни з Росією не буде, і не вірив, що ця країна хоче фізичної війни, але НАТО має бути до неї готовим», - попередив генерал.

В цей момент розмови про біженців, яких Європа повинна прийняти через людяність, закінчуються. Це не міграційна криза. Це ударний кулак російського гібридного вторгнення.

Треба усвідомити, що найважливіше, - звертається Бабченко до білорусів - Немає питання «мирного протесту» чи «не мирного протесту». Питання таке - або ви зараз будете воювати в Мінську з Лукашенком. (Або) Ваші діти будуть воювати в Сирії, Лівії, Чечні, Україні і в найближчому майбутньому, повірте».
 

Ще на цю тему