Румунія замість вертольотів Airbus купить в Польщі ліцензійні S-70 Black Hawk / Фото

12:40 12.11.2021

Міністерство внутрішніх справ Румунії уклало з польським підприємством PZL Mielec рамкову угоду строком на чотири роки, яка передбачає поставку до 12 вертольотів S-70 Black Hawk. 

Про це пише портал Defense Express.

Вартість угоди поки що не розкриваєься. Румунія хоче купувати такі вертольоти у пошуково-рятувальній версії. Для виконання цього контракту будуть залучені румунські компанії Romaero та Deltamed – перша постачатиме спеціальне обладнання для виконання пошуково-рятувальних операцій, друга – має організувати процес технічного обслуговування майбутніх польських гвинтокрилів для МВС Румунії.

Керівник PZL Mielec Януш Закрецький прямо сказав, що для його компанії така угода має в першу чергу політичну мотивацію, бо таким чином польські та румунські авіаційні підприємства зможуть посилити свою кооперацію.

Теоретично, румунське МВС могла б замість S-70 обрати гвинтокрили від концерну Airbus. Тим більш, що в самій Румунії працює завод, що належить Airbus, котрий зокрема задіяний для виконання контракту на поставку вертольотів Н225 для структур Міністерства внутрішніх справ України.

Гвинтокрил S-70 Black Hawk, вироблений за ліцензією в Польщі. Фото з відкритих джерел
 

Ще на цю тему