Керівник ОП України та політичний директор МЗС Великої Британії обговорили свободу судноплавства в районі Чорного та Азовського морів 

12:20 12.11.2021

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак 9 листопада у Вашингтоні провів зустрічі з політичним директором Міністерства закордонних справ Великої Британії сером Тімоті Барроу та з віце-президентом з питань стратегічної стабільності та безпеки Інституту миру США, колишнім Послом Сполучених Штатів в Україні Вільямом Тейлором.

Андрій Єрмак і Тімоті Барроу обговорили графік подальших політичних контактів і підготовку до проведення першого засідання Діалогу стратегічного партнерства, повідомляється на сайті Президента України.

Пан Єрмак й політичний директор МЗС Великої Британії обмінялися думками щодо безпекової ситуації на сході та навколо України, подальшої взаємодії у розвитку оборонних спроможностей нашої держави та у сфері енергетики. Зокрема, йшлося про виклики для європейського регіону у зв’язку з реалізацією проекту «Північний потік – 2».

Під час зустрічі керівника Офісу Глави держави з віце-президентом з питань стратегічної стабільності та безпеки Інституту миру США Вільямом Тейлором співрозмовники обмінялися думками щодо безпекової ситуації навколо України, обговорили можливі кроки задля відновлення свободи судноплавства в районі Чорного та Азовського морів, а також питання енергетичної безпеки у Європі, зокрема в контексті реалізації проекту «Північний потік – 2».
 

Ще на цю тему