Українська делегація у ТКГ спростувала чутки російських ЗМІ, що Київ просив про поставку вугілля з «ЛНР»

11:40 11.11.2021

Українська делегація у Тристоронній контактній групі спростувала інформацію російських медіа про те, що Україна просила «ЛНР» поставляти з тимчасово окупованих територій вулілля.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Українську делегацію для участі у Тристоронній контактній групі.

«Деякі російські ЗМІ заявили, що нібито «...представники України в економічній підгрупі ТКГ з Донбасу просили розглянути можливість комерційного постачання вугілля та електроенергії з непідконтрольного Донбасу», – йдеться в повідомленні.

У ТКГ наголосили, що насправді представники української сторони Підгрупи із соціально-економічних питань вказали російській стороні на перспективи погіршення соціально-економічної ситуації як на підконтрольній території Луганської області, так і на тимчасово окупованій.

Ймовірною причиною причиною цього є те, що Російська Федерація припинила постачання енергетичного вугілля на Луганську теплоелектростанцію. Ця станція виробляє тепло та електрику для підконтрольних районів та живить електроенергією Попаснянський районний водоканал, який постачає воду для громадян України на тимчасово окупованих територіях. Представники Української делегації вказали на неприпустимість погіршення становища наших громадян з обох боків лінії розмежування, що прямо суперечить духу та букві Нормандських та Мінських угод.

ТКГ наголосили, що далі – запрацювала машина російської пропаганди.

Українська делегація висловлює надію, що благополуччя луганчан по обидва боки лінії розмежування – залишається приоритетами для ТКГ.

Ще на цю тему