Джапарова поінформувала ЮНЕСКО про варварство окупантів щодо пам’яток у Криму

11:00 11.11.2021

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова поінформувала заступника гендиректора ЮНЕСКО з питань культури Ернесто Оттоне про варварське поводження окупантів з культурними об’єктами Криму, які визнані всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО

Про це Джапарова повідомила у Твіттері.

За словами Джапарової, вона поінформувала заступника гендиректора ЮНЕСКО з питань культури, що об’єкти всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та інші культурні об’єкти в Криму піддаються варварському поводженню з боку російських окупантів. Також закликала до спільних зусиль у рамках наявних механізмів для їх захисту.

Джапарова повідомила, що ознайомила Оттоне з процесом реформування Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Також вона висловила сподівання на включення цього року Орьнек - традиційного кримськотатарського орнаменту, до Репрезентативного списку ЮНЕСКО нематеріальної культурної спадщини людства.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко взяв участь у відкритті 41 сесії генеральної конференції ЮНЕСКО, яка проходить в Парижі.

Ще на цю тему